راهنمای طراحی دکور مغازه

راهنمای طراحی دکور مغازه

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از کنار یک مغازه عبور کنید و دکور آن توجه شما را به خود جلب کند، و فقط به همین دلیل به مغازه وارد بشوید. دکور مغازه بخش بسیار مهمی از مغازه است که باید برای طراحی دکور آن کمی وقت و حوصله خرج کنید تا بتوانید نتیجه دلخواه خود را بگیرید. اگر دکور مغازه دائما ثابت بماند و هیچ تغییری نکند، مشتریان شما از آن خسته می‌شوند و دیگر دلیل جذابی برای ورود به مغازه نخواهند داشت. مهم نیست که در مغازه خود چه چیزهایی را می‌فروشید، مهم این است که دکور مغازه را طوری طراحی کنید که مشتریان را ترغیب کند تا از شما خرید کنند. در مقاله امروز قصد داریم شما را با نحوه طراحی دکور مغازه آشنا کنیم. با کافه نقاشی همراه باشید!

 

قبل از تغییر دکوراسیون مغازه به چه نکاتی توجه کنیم؟

شاید از خودتان بپرسید، چه چیزی باعث می‌شود که مشتریان ناگهان به دکور مغازه شما جذب بشوند؟ در آن چند ثانیه‌ای که یک مشتری به دکور مغازه نگاه می‌کند و از درب وارد می‌شود، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ اگر به دنبال جواب این سوال‌ها هستید، حتما قبل از تغییر دکور مغازه خود این 3 نکته را در نظر بگیرید:

  • چیزهای کوچکی که به مشتری اطمینان می‌بخشند: گاهی اوقات یک تابلوی کوچک، یک سبد، هر چیز دیگری در دکور مغازه شما جلب توجه می‌کند که باعث می‌شود مشتری احساس اطمینان از خرید داشته باشد؛ چیزی که باعث می‌شود احساس خوشایندی به مشتری دست بدهد و او را برای ورود به مغازه و خرید، هیجان‌زده کند.
  • چیزهایی که توی ذوق مشتری می‌زنند: چیزهایی مثل یک دکور نامرتب، لوازم زیادی که بر روی هم چیده شده‌اند، یا لوازم دکوری‌ای که بیش از حد در ارتفاع بالا نصب شده باشند، باعث می‌شوند که مشتری علاقه‌ای به خرید کردن از شما نداشته باشد. چرا؟ چون دکور مغازه نمایی از نحوه گرداندن و مدیریت کردن مغازه توسط شماست.
  • نقاط جلب توجه: این نقاط می‌توانند از جلوی درب مغازه، یا حتی از داخل پارکینگ شروع بشوند. (به خصوص اگر مغازه شما داخل یک مرکز خرید واقع شده باشد) این نقاط همان چیزهایی هستند که توجه مشتری را به خود جلب می‌کنند و باعث می‌شوند که مشتری با خود بگوید: “آها! این همان مغازه‌ای است که به دنبال آن می‌گشتم!” این نقاط حتی می‌توانند کاری کنند که مشتری بعدا درباره مغازه شما با دوستان و آشنایان خود نیز صحبت کنند.

 

چگونه می‌توانیم یک دکور جذاب برای مغازه طراحی کنیم؟

کافیست در هنگام طراحی دکور مغازه، این نکات را به یاد داشته باشید:

دکور مغازه

برای ویترین مغازه خود دکور جذابی طراحی کنید

مشتریان بالقوه می‌توانند در عرض 8 ثانیه یا حتی کمتر، جذب دکور ویترین مغازه شما بشوند. دکور ویترین مغازه باید طوری طراحی بشود که توجه مشتری را به خود جلب کند و باعث شود که او برای مدتی به ویترین شما خیره بماند و در نتیجه، ترغیب بشود که به مغازه وارد شود. دکورهایی که از اجزای خیلی کوچک و پراکنده تشکیل شده‌اند، هیچ جذابیتی برای مشتری ندارند. در عوض، سعی کنید در دکور ویترین از لوازم بزرگی استفاده کنید که می‌توانند در عرض همان چند ثانیه اول، توجه مشتری را به خود جلب کنند.

می‌توانید برای نوشته‌های دکور ویترین خود از ونیل (نوعی رزین) استفاده کنید و ر کنار آن، عکس‌های زیبایی قرار بدهید که هم فضای خالی را پر میکنند و هم مشتری را به خود جذب می‌کنند.

 

دکور مغازه باید در عرض 10 ثانیه مشتری را به خود جذب کند

درست دم درب ورودی مغازه خود بایستید و خوب به اطراف نگاه کنید. ببینید آیا چیزهایی که در دکور مغازه خود قرار داده‌اید، نیازهای مشتریانتان را برطرف می‌کنند؟ مشتریان در عرض 10 ثانیه اولی که به مغازه وارد می‌شوند، درمورد چیزهایی که می‌بینند قضاوت می‌کنند. مثلا از خود می‌پرسند: آیا با توجه به این محصولات، به مغازه درستی وارد شدم؟ یا باید به سراغ یک مغازه دیگری بروم تا چیزی که به دنبال آن هستم را پیدا کنم؟”

 

به رنگ‌هایی که در دکور مغازه خود به کار می‌برید خوب فکر کنید

رنگ‌ها و بافت‌هایی که برای دکور مغازه خود انتخاب می‌کنید بسیار مهم هستند. آیا رنگ دکور با رنگ کف مغازه متناسب است؟ آیا این رنگها با نوع برند شما تطابق دارند؟ رنگ از راه‌های مختلفی بر روی افراد تأثیر می‌گذارد، بعضی از رنگ‌ها باعث می‌شوند که مشتریان مردد بشوند از مغازه شما بیرون بروند. برای اینکه از رخ دادن چنین اتفاقی جلوگیری کنید، می‌توانید از رنگ‌ها به دو روش مختلف در دکور مغازه خود استفاده کنید: استفاده از رنگ‌های اصلی (خنثی) و استفاده از رنگ‌های ثانویه (رنگ‌های جیغ و پررنگ).

حدودا 80 درصد رنگ‌هایی که در دکور مغازه به کار می‌روند باید خنثی باشند، تا به مشتریان حس آرامش و اطمینان القا کنند. 20 درصد باقی مانده از رنگ‌های پررنگ و جیغ تشکیل می‌شود، تا مشتریان را هیجان‌زده کند و آنها را به خرید کردن ترغیب کند.

 

زاویه دید مشتریان را بررسی کنید

یک بار دیگر جلوی درب مغازه خود بایستید و فضا را خوب بررسی کنید. آیا زمانی که مشتریان به مغازه شما وارد می‌شوند، می‌توانند به خوبی همه چیز را ببینند؟ اگر نه، حتما از شر لوازمی که جلوی دید مشتریان را می‌گیرند خلاص بشوید و کاری کنید که قبل از هر چیزی، محصولات اصلی و کاربردی به چشم بیایند. محصولاتی که ارتفاع بلندتری دارند را در قسمت عقب دکور مغازه، و محصولاتی که ارتفاع کمتری دارند را در قسمت جلوی دکور مغازه قرار بدهید. به یاد داشته باشید که هرچه مشتریان چیزهای بیشتری را ببینند، خرید بیشتری نیز انجام می‌دهند.

 

به قسمت جلوی درب مغازه خود توجه کنید

هر فروشگاهی دارای یک فضای 7.5 تا 22 سانتی‌متری است که دقیقا جلوی درب ورودی قرار دارد و به عنوان Decompression Zone شناخته می‌شود. اندازه این قسمت به اندازه کل مغازه شما بستگی دارد و معمولا جایی است که مشتریان به راحتی از کنار آن گذر می‌کنند و به هیچ کالایی که در این قسمت قرار دارد توجه نمی‌کنند. به همین دلیل، بهتر است که چیزهایی مثل تابلوها، سبد خرید، ساک خرید یا چرخ خرید را جلوتر از این منطقه قرار بدهید که مشتریان آن‌ها را ببینند.

 

به نحوه قرار دادن کالاها در دکور مغازه خود توجه کنید

اینطور برآورد شده است که چیزی در حدود 50 درصد از کل مغازه شما، اصلا مورد توجه مشتریان قرار نمی‌گیرد! به همین دلیل، بهتر است که کالاهای خود را به صورت استراتژیک در دکور مغازه قرار بدهید؛ به این ترتیب، این شما هستید که تعیید می‌کنید مشتریان چه چیزهایی را ببینند و از کنار چه چیزهایی راحت‌تر گذر کنند. به عنوان مثال، در فروشگاه‌های مواد غذایی، کالاها به ترتیب در قفسه‌های افقی قرار می‌گیرند. در این حالت مشتریان می‌دانند که وقتی به فروشگاه وارد می‌شوند، باید جلوی درب ورودی یک سبد بردارند و به ترتیب از کنار هر قفسه عبور کنند تا محصولات مورد نظر خود را پیدا کنند. خرده‌فروشان و بوتیک‌داران نیز کالاها را به صورت دسته‌بندی شده در مغازه قرار می‌دهد؛ به عنوان مثال، یک بخش مخصوص کفش است، یک بخش مخصوص کیف، و یک بخش مخصوص لباس.

دکور مغازه

دقت کنید که مشتریان شما چگونه خود را به قفسه مورد نظرشان می‌رسانند

معمولا همه ما برای رسیدن به نقطه مورد نظر خود در هر جایی، ترجیح می‌دهیم که از یک مسیر کوتاه و سرراست استفاده کنیم. این قانون شامل فضای فروشگاهی نیز می‌شود. زمانی که مشتریان وارد مغزه شما می‌شوند، حتما به مسیری که برای رسیدن به کالاهای مورد نظر خود انتخاب می‌کنند توجه کنید. پس از آن، کالاهایی که دوست دارید بیشتر دیده بشوند را در همین مسیر قرار بدهید که مشتریان بیشتر به آنها توجه کنند. علاوه بر این، می‌توانید برای جلب توجه مشتریان به مناطق خاصی از مغازه خود، کف آن مناطق را به شکل ویژه‌ای تزئین کنید؛ مثلا با استفاده از یک نوع فش یا کفپوش خاص و متفاوت.

 

لوازم جانبی داخل مغازه خود را هوشمندانه انتخاب کنید

لوازم جانبی دکور مغازه باید کاری کنند که مشتریان جذب کالاها بشوند و برای خرید کردن هیجان بیشتری داشته باشند. اما این به این معنا نیست که لوازم جانبی باید به مرکز توجه مغازه شما تبدیل بشوند. علاوه بر این، بین قفسه‌ها و لوازم جانبی داخل مغازه، باید حداقل به اندازه 80 سانتی‌متری فاصله وجود داشته باشد تا همه مشتریان بتوانند به راحتی در مغازه شما خرید کنند.

 

به دکور بعضی از قسمت‌های مغازه خود بیشتر اهمیت بدهید

معمولا قسمت‌هایی از مغازه هستند که نسب به قسمت‌های دیگر از اهمیت بیشتری برخوردارند. ما به این قسمت‌ها Lake Front Property می‌گوییم. شما باید از این فضا برای نمایش دادن محصولات جدید، مهم و پر حاشیه استفاده کنید. سعی کنید کالاهای اساسی را در قسمت عقب مغازه خود قرار بدهید، تا مشتریان برای دسترسی به آن‌ها مجبور بشوند از کنار مناطق مهم عبور کنند و در نتیجه، کالاهای جدید و مهم را ببینند. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده‌اند که اگر فروشگاه شما یک درب مرکزی داشته باشد، 90 درصد مشتریان زمانی که به مغازه وارد میشوند، یا به سمت راست نگاه می‌کنند و یا به آن سمت میروند. به همین دلیل باید به کالاهایی که در سمت راست ورودی مغازه خود قرار می‌دهید، بیشتر توجه کنید.

 

کاری کنید که مشتریان مکث کنند

شما باید در قسمت میانی مغازه خود یک جور سرعت‌گیر درست کنید؛ یعنی یک مرکز توجه که توجه مشتریان را به خود جلب می‌کند و باعث می‌شود که آن‌ها مکث کنند، و کمی فکر کنند که دقیقا می‌خواهند چه چیزی بخرند. شما می‌تواند دقیقا وسط مغازه یک میز تو در تو قرار بدهید و روی آن کالاهای جذابی را قرار بدهید که هیچکس نمی‌تواند در مقابل وسوسه خریدن آن‌ها مقاومت کند! به عنوان مثال، یک ست کیف دستی، کیف پول،  کیف لوازم آرایش، جا کلیدی، و حتی یک شال که با این ست هماهنگ باشد. یادتان باشد که کالاهای سرعت‌گیر تقریبا هر هفته نیاز به تعویض دارند تا برای مشتریان جذابیت و کنجکاوی بیشتری ایجاد کنند.

 

زمینه را برای خرید هیجانی و ناگهانی فراهم کنید!

شاید تا به حال برای خودتان هم پیش آمده باشد که به قصد خرید یک کالای خاص وارد یک مغازه بشوید، اما وقتی کالاهای جذاب دیگری را هم در کنار آن می‌بینید که خریدتان را تکمیل می‌کنند، تصمیم می‌گیرید آن‌ها را بخرید؛ به عنوان مثال، زمانی که برای خرید مرغ به فروشگاه می‌روید و ناگهان تصمیم می‌گیرید همراه با آن یک چاقوی برش مرغ و ادویه مخصوص هم تهیه کنید. شما می‌توانید با قرار دادن کالاهای مرتبط و جذاب در کنار هم در قسمت‌هایی از مغازه خود، مشتریان را به خرید هیجانی و ناگهانی کالاهای غیرضروری ترغیب کنید! این روش به خصوص نزدیک تعطیلات و مناسبت‌های خاص موثر واقع می‌شود؛ یعنی زمانی که اکثر مردم به دنبال خریدن هدیه و یا لوازم جدید برای خودشان هستند.

 

از قدرت بصری ارتفاع و عمق بهره ببرید

بهترین دکور مغازه و ویترین، دکوری است که لوازم داخل آن در ارتفاع و عمق متفاوتی از یکدیگر قرار گرفته باشند. این کار باعث ایجاد زیبایی بصری و هیجان می‌شود. زمانی که همه چیز در یک عمق و ارتفاع یکسان قرار داشته باشد، هیچ چیزی توجه مشتریان را به خود جلب نمی‌کند.

دکور مغازه

قدرت عدد 3 را دست کم نگیرید

مغز انسان تمایل عجیب و غریبی به چیزهای نامتقارن دارد، به همین دلیل شما می‌توانید با کمک گرفتن از اعداد، به خصوص عدد 3، توجه مشتریان را به محصولات خوب جلب کنید. به عنوان مثال، 3 عدد از محصولات مهم و جدید خود را نزدیک هم داخل ویترین مغازه قرار بدهید. این حالت، چشم بیننده را مجبور به حرکت می‌کند و باعث می‎شود که او، بیشتر محصولات به نمایش درآمده داخل ویترین را ببیند.

 

قانون هرم را به یاد داشته باشید

قدرت عدد 3 مرتبط با قانون هرم یا همان Pyramid Principle است؛ یعنی شما بلندترین وسیله را در قسمت وسط قرار می‌دهید و وسایل کوچکتر را کنار آن می‌گذارید. در این حالت مشتریان ناخودآگاه اول متوجه محصول بلندتر می‌شوند، سپس محصولات کوچکتر اطراف و پایین آن را می‌بینند؛ انگار دارند یک هرم را از بالا به پایین تماشا می‌کنند. در نتیجه، باز هم محصولات بیشتری توجه مشتریان را به خود جلب می‌کنند.

 

حتما از تابلوهای «حراج» و غیره در ویترین مغازه خود استفاده کنید

نتایج مطالعات علمی که در دانشگاه بریگام یانگ انجام شده‌اند نشان می‌دهند مغازه‌هایی که در ویترین آن یک تابلو (مثلا تابلوی اعلام حراج) وجود دارند، نسبت به مغازه‌های دیگر 20 درصد توجه بیشتری به خود جلب می‌کنند. البته این تابلوها باید با نحوه فروش محصولات شما هماهنگ باشند. مثلا شما نمی‌توانید در ویترین خود یک تابلوی حراج قرار بدهید اما محصولات را به همان قیمت‌های قبلی بفروشید.

تابلوهایی که در ویترین مغازه خود قرار می‌دهید باید ساده باشند و در عین حال، توجه مشتریان را به خود جلب کنند. روی این تابلوها نباید جملات خیلی طولانی یا پاراگراف بنویسید. یک جمله کوتاه که معنی را برساند و مشتری را به وارد شدن به مغازه ترغیب کند کافیست. در مورد اندازه نوشته‌های روی تابلو، میانگین سنی قدیمی‌ترین مشتریان خود را در نظر بگیرید و آن را تقسیم بر 2 کنید. اندازه فونتی که جمله مورد نظر را با آن روی تابلو مینویسید، نباید از این عدد کوچکتر باشد. علاوه بر این، اندازه فونت نوشته‌ها نباید کوچکتر از 30 باشد، چون در غیر این صورت مشتریانی که عینک می‌زنند و چشمان ضعیفی دارند، نمی‌توانند به خوبی نوشته‌ها را بخوانند.

 

در کنار صندوق نیز چند کالای کوچک قرار بدهید

معمولا این امکان وجود دارد که مشتریان تا لحظه آخر، یعنی زمانی که در صف پرداخت قرار دارند، خریدهای هیجانی انجام بدهند. به همین دلیل بهتر است در کنار این صف و در کنار صندوق نیز چند کالای کوچک (و ضروری برای مشتریان) که فروش آنها برای شما سود زیادی به همراه دارد و توجه مشتریان را به خود جلب میکنند قرار بدهید. اگر پشت صندوق یک دیوار وجود دارد، میتوانید از فضای روی این دیوار نیز برای جلب توجه مشتریان به کالاهای مهم استفاده کنید، تا زمانی که در صف هستند، به محصولات روی دیوار دقت کنند.

 

هر روز صبح فضای مغازه را بررسی کنید

هر روز صبح که به مغازه خود وارد می‌شوید، یک چرخش 360 درجه انجام بدهید و تمام قسمت‌های دکور مغازه را به دقت برسی کنید. با این کار متوجه می‌شوید که آیا هر کالا در جای مناسب خود قرار دارد؟ آیا کالاهای مهم در جایی قرار دارند که توجه مشتریان را به خود جلب کنند؟ و سوالاتی از این قبیل. سپس قبل از اینکه فروش را آغاز کنید، در صورت نیاز، جای بعضی از کالاها را تغییر بدهید.

 

یک نکته کاربردی

قبل از ایجاد هرگونه تغییر در فضای مغازه خود، با دوربین خود از کل مغازه عکس بگیرید. دوربین چیزهایی را ثبت می‎کند که چشم انسان ممکن است از آنها غافل بشود. در این حالت، از آنچه که در دکور مغازه‌تان وجود دارد و برای یک خریدار جذاب به نظر میرسد، دید واضح‌تری به دست می‌آورید.

علاوه بر این، برای اینکه متوجه بشوید مشتریان معمولا از چه مسیری عبور می‌کنند تا به قسمت خاصی از مغازه برسند، می‌توانید کف مغازه خود را با یک لایه فوم زیبا بپوشانید تا جای قدم‌‌ها بر روی آن مشخص بشوند.

 

منبع: vendhq

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.